Rygene Databasen er åpen for nyregisteringer!

Som ett ledd i at vi vil få på plass en nasjonal database over detektorfunn så har vi besluttet å gjøre følgende grep:

Rygene Databasen for Detektorfunn er nå åpen og tilgjengelig for å kunne bruke samt registrere seg i!

Du finner den ved å gå inn her: http://www.rygenedetektorklubb.com/coppermine

NB! For å registrere deg så trykk på @ symbolet i øverste hovedmeny linje!!!!!!

Rygene Databasen inneholder i dag over 2.300 funn fra både norske, svenske og danske Rygene medlemmer kategorisert i 190 kategorier og underkategorier og med en meget bra og brukervennlig søkemotor i tillegg som oppfordres til å brukes.

Vi håper på nye brukere og flere funn lagt inn i databasen når vi nå har besluttet oss for å gjøre den tilgjengelig for alle.
Vi alle savner en stor norsk database i disse Facebook tider som kan samle spesielt de mange norske detektorfunn som blir gjort over hele landet. I mangel på andre museale gode løsninger så ser vi i Rygene at vi har skapt en liten men god start med de mange funn som allerede ligger der i dag.

Vil dere andre være med å bygge denne ut med å legge inn deres funn ? både gamle og kommende nye, så vil vi sammen om kort tid ha en meget solid database til stor nytte for både rutinerte og nye detektorister, men også for våre fylkesarkeologer.

Det er så mange funn vi bare får se der og da på FB, som vi gjerne skulle ha fått samlet et sted til læring, deling, sammenligning. Dette er et slik initiativ.

Databasen er åpen og gratis for alle å benytte seg av, men for å kunne ha mulighet til å kommentere samt å laste opp funn til databasen, kreves det registering og pålogging.

NB! Vi ser helst at samtlige brukere benytter sitt hele og fulle navn, skriver adresse, postnr og sted, kommune og fylke ved registeringen.

-Det forventes og kreves at : FUNNKOMMUNE, FUNNFYLKE samt LAND besvares og oppgis ved innleggelse av funn. Se egne tekstbokser for dette under tekstboksen ved innleggelse.(dansker benytter en av de 5 regioner i Danmark som "fylke":- (Nordjylland, Midtjylland, Syddanmark, Sjælland eller Hovedstaden.

Databasen er høyst søkbar idag. For at den fortsatt skal være dette i fremtiden er det enormt viktig at du beskriver funnet godt,og legger tekst inn i SØKEORD feltet.
Det skal minimum gjøres slik: Eks: kort likearmet fibel
Søkeord: KATEGORINAVN, ALBUMNAVN, GJENSTAND,
slik: merovingertid,Fibler,kort likearmet fibel

Bruk i tillegg så mange ulike søkeord for ytterligere beskrivelser for å forbedre SØK funksjonen.
Eksempel: videre: Fibula,fibler,fibel,fibula,bøylefibel,spenne

"SØK" funksjonen finnes helt til høyre i øverste hovedmeny-linje. Søkefunksjonen gjør det mulig å søke på hele eller deler av ord nevnt i: tittelen, beskrivelsen,søkeordene, navn på finner, kommune, fylke, land,mm Man kan også manuelt finne gjenstandstyper katalogisert på datering og gjenstandstype her i "Albumlisten"- se liste lengre ned på siden.

Galleriet er delt opp i OLDSAKER samt i Nyere Tids gjenstander. Innenfor hver tidsepoke er det delt inn i ulike albums for hver gjenstandsgruppe.
I Øverste Meny-linje kan du velge å se " Siste opplastninger" eller "Siste kommentarer" , "Albumliste"- for alle kategorier og underkategorier. Det er kommentarfelt som brukes flittig for hvert bilde, og for dialog ift ID etc?

Velkommen og håper du benytter denne databasen flittig og samtidig bidrar med å bygge opp en større detektorfunn-database i Norge.
- Grunnlaget er gjort allerede med en database av norske, svenske og danske funn kategorisert i over 190 albums/kategorier som teller over 2.300 funn, Og vi håper det skal bli mange, mange flere til glede for alle som liker å se variasjon i gjenstandsmaterialet,ha oversikt hvor de er funnet, gode søkemuligheter i databasen samt få hjelp til Id og datering på funn.
Vi oppfordrer alle detektorister her på siden om å ta Rygene Databasen i bruk.

Velkommen!

  

Admins på Rygene databasen
John Kvanli, Atle Meslo, Harald Hoel,
Jon-Egil Sleire, Tobias Bondesson

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Antall medlemmer: 0

Bli medlem i denne gruppen

Om Historieformidling og metalldetektor

Historieformidling og metalldetektor

Historie interessert metallsøker på 45 år. Bruker mye tid på dette og driver også en fb gruppe kalt " metalldetektor og historie " med over 2000 medlemmer der flere av Nordens dyktigste arkeologer og detektormiljø er samlet. Medlem av Rygene Detektorklubb: http://www.rygenedetektorklubb.com/

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer

Lenker

hits