Innbrudd hos kulturhistorisk museum Bergen

Så våkna man opp i går mandag til nyheter om at kulturhistorisk museum i Bergen hadde hatt innbrudd og uunnværlige kulturgjenstander var stjålet.. Hvordan kunne dette skje? Dette hadde sannsynligvis skjedd lørdag og politiet ble tillkalt rett før klokka 0800 mandags morgen.. Det vil si at innbruddstyver hadde ett vindu på over 30 timer (!) før innbruddet i det hele tatt ble oppdaget! Det skal jaggu ikke være mulig i en instans som er satt til å ta vare på vår felles kulturarv?! Hvor er alarmene? Hvor er sikkerheten til oldsaker?

Det er fryktelig skremmende at en institusjon som skal ta vare på vår eldre historie først etter over 30 timer etter innbrudd har skjedd  oppdager og varsler politiet! I teorien kunne tyver i fred og ro plukke med seg oldsaker fra vikingtid, folkevandringstid, jernalder og Gud vet hva i over 24 timer og spasere ut derfra og fremdeles ha ett massivt forsprang på politiet!!

Beklager, men hva faen Bergen kulturhistorisk museum er det dere driver med?! Dere skylder på byggearbeidene og stillas osv.. Glem det, dere har elendig sikkerhet og har sviktet i ALLE ledd i å passe på vår felles kulturarv!  Når tyver potensielt kan få herje fritt i over ett døgn før det i det hele tatt blir oppdaget så har jeg noen forslag  :

1. Steng ned og få alt av oldsaker overført til ett museum som har sikkerhet og rutiner i orden. Dere har ikke dette i orden.

2. Hvem har ansvaret for sikkerhet på kulturhistorisk museum? Denne personen burde fått umiddelbart oppsigelse for å ha neglisjert sin jobb og sitt ansvar.

3. Direktør hos kulturhistorisk museum burde gitt en offentlig beklagelse til Bergen og det norske folk for å la dette tragiske tyveriet skje på grunn av elendig sikkerhet.

4. Dette må være en øyeåpner til museum i Norge om å gå gjennom sine sikkerhetsrutiner, dette som har skjedd i Bergen står til stryk..

Når dette er sagt så håper jeg denne saken snarlig blir løst og oldsaker som har blitt stjålet kommer til rette igjen.
Dette er flaut for en institusjon som er blitt valgt til å ta vare på våre kulturminner og flaut for staten Norge :(

https://www.bt.no/kultur/i/QVGkJ/Her-er-vikingskattene-som-ble-stjalet-fra-Universitetsmuseet

Alle foto : Bergen museum

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits